top of page
Поиск
  • Фото автораiladzhun

Андрій Садовий в Ужгороді: політична партія як громадський туалет, який треба періодично чистити



Сьогодні, 18 лютого в обласному центрі Закарпаття кандидат у президенти України Андрій Садовий дав прес-конференцію для представників засобів масової інформації.

Львівський гість зайшов у приміщення в доброму настрої. Зважаючи на брак часу, п. Садовий провів лише ознайомлюючу розмову і одразу ж вирішив відповідати на численні запитання журналістів. Оскільки формат запитань був різний, то всі перераховувати їх не будемо, а лише подамо основні тези відповідей запитань Андрія Садового. Звісно, як і в кожного політика є свої плюси і мінуси. Без цього не буває. У свою чергу будемо намагатися висвітлити неупереджено, провівши лише аналіз виступу.

Болюче питання залізничного сполучення на Закарпатті вже, здається, набило всім оскому. Адже якість тих електропоїздів, які курсують в області не витримує ніякої критики. П. Андрій це визнав і повідомив, що у м. Кременчуг є вагонобудівний завод, котрий може як ремонтувати так і випускати нові вагони. Як повідомив львів’янин, на сьогодні 97% вагонів вже вичерпали свій ресурс і потребують оновлення. Однак у вагонобудівного заводу немає ніякої взаємодії з Укрзалізницею. Назвати це неподобством, це нічого не сказати. І з цим треба щось робити.

Дороги на Закарпатті в настільки критичному стані, що на це вказав і мер Садовий, розповівши, як їхав через перевал на Закарпаття. Однак вихід з цього критичного становища наразі так і не видно.



Як позитив є те, що виступаючий відмітив факт, що економіка є первинною і вона повинна диктувати політику. І тут важко не погодитися. Невже цього за роки не зрозуміли політики?

Пройшовся у своїх відповідях Андрій Садовий і по корупції та олігархату. Зокрема, кандидат у президенти наголосив, що уряд хвалиться нібито ВВП виріс на 3,2 відсотки, забувши при цьому вказати, що інфляція складає 9,3%. Такими темпами ми наздоженемо Польщу навіть через 50 років. Підмітив Андрій Садовий і той факт, що протягом 2, 5 року, в нас фактично немає міністра охорони здоров’я, є проблеми з якістю медицини. І цим також потрібно щось робити.

Щодо підкупу виборців. Тут п. Андрій зауважив, що п. Березенко, котрий є в штабі Петра Порошенка, на довиборах у Верховну Раду України став депутатом завдяки підкупу. І зараз ця людина гаранта розгортає таку ж аналогічну сітку підкупу виборців. Наголосив п. Садовий і на статках президента, які просто космічно зросли протягом останнього року. Тому, виступаючий ствердив, що він у разі його обрання на главу держави неодмінно подасть законопроект про «Імпічмент Президента України», в якому будуть чітко зазначено ті пункти, які повинен виконувати і за що нести відповідальність глава держави. У противному разі керівник країни не повинен знаходитися на своїй посаді, а відповідати згідно закону.

Щодо подвійного громадянства та стосунки з Угорщиною. На думку Андрія Садового це нормальне явище. Тим більше, що чиновники вищого ешелону мають по два-три паспорти іноземних держав. А чому нге можуть мати прості люди, котрі оформляють ще одне громадянство не з доброго життя, а щоби поїхати на заробітки в Європу. Із сусідами потрібно будувати стосунки на взаємовигідних умовах і піднімати свою економіку так, щоби кожен, хто відвідає нашу державу захотів вивчити й українську мову.

Під час виступу львівський гість наголосив досить цікаву річ: політична партія, як громадський туалет, котрий потрібно періодично чистити. І тут з п. Садовим просто важко не погодитися. Під час бесіди з представниками мас-медіа п. Андрій наголосив, що хотів би почути аналітику від журналістів щодо роботи «Самопомочі» на Закарпатті.

У той же час виступаючий не відповів на всі запитання. Наприклад про те, що його, нехай і нечисленна фракція в обласному центрі свого часу заявляла про те, що не буде голосувати за земельні питання, однак вже три сесії успішно голосує.

Під час особистої бесіди після прес-конференції один з журналістів запитався у львівського мера щодо грубого порушення закону з перерахунку пенсій колишніх працівників міліції та військових, який влада вперто не хоче виконувати. У відповідь почули, що він за те, щоби пенсіонери мали гідні пенсії, однак у бюджеті немає грошей. Отут з п. Садовим можна посперечатися. Бо глянувши зарплати п. Коболєва з Нафтогазу, котра складає мільйони та низки інших подібних осіб виникає сумнів щодо тези про відсутність грошей у бюджеті. Адже якщо депутати стверджують, що можна прожити на зарплату в 4 тисячі гривень, нехай це доведуть власним прикладом. Для прикладу, якщо в Японії виникає криза, то керівник у першу чергу врізає зарплату собі. У нас же зарплати більшості чиновників вищого ешелону складають сотні тисяч гривень у місяць. І це на фоні зубожіння населення та масового виїзду українських спеціалістів за кордон, де вони заробляють пристойні гроші.

Крім цього Андрій Садовий розповів присутнім про проблеми вирішення зі сміттям у Львові, де починають будувати сміттєпереробний завод, на який взяли 25 мільйонів у європейському банку; його перші кроки, які він буде робити, якщо стане президентом, його ставлення до різних кандидатів у президенти. Якщо ця людина не краде, то ставлюся до нього з повагою. А крадіїв треба гнати в шию, резюмував Садовий.

18 просмотров0 комментариев

Comentarios


bottom of page