top of page
Поиск
  • Фото автораiladzhun

В Ужгороді відбувся суд щодо заборони вітряків на полонині Боржава



Проблема щодо встановлення вітряків проти волі громадськості сколихнула гірські райони. Адже хтось в цьому бачить витгоду, але люди добре розуміють, що такий бізнес може завдати серйозного удару по екології Закарпаття.

4 червня на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук голова Пилипецької ради Василь Готра, котрий приїхав у місто над Ужем відстоювати права громади написав:

«Суд щодо заборони будівництва на полонині Боржава відбудеться вже сьогодні о 15:00.

Враховуючи резонансність справи щодо скандального будівництва на карпатській полонині Боржава 34-х гігантських вітряків, окружний суд в Ужгороді вирішив розглянути її як першочергову вже сьогодні.

Як повідомив голова Закарпатського окружного адмінсуду Сергій Рейті сьогодні, 4 червня о 15:00, суд розгляне заяву про забезпечення позову Громадської організації "Нооосфера" щодо заборони турецькій фірми "Атлас Воловець Енерджи" здійснювати будівельні роботи на полонині Боржава до вирішення справи судом по суті.

Дана заява подана вчора, 3 червня, в межах адміністративного позову ГО "Ноосфера" до Департаменту екології та природніх ресурсів Закарпатської ОДА про визнання незаконним та скасування Висновку з оцінки вплипу на довкілля планової діяльності "Будівництво вітрової електростанції 120 МВт на території Воловецького та Свалявського району"

Нагадуємо громадськості, що з сьогоднішнього ранку по теперішній час перед окружним судом триває мітинг "За збереження Боржави!". На захист нашої перлини Карпат приїхали декілька десятків жителів Міжгірщини та Свалявщини, а також громадські правозахисники та небайдужа громадськість Закарпаття!»

Приємно те, що на підтримку мешканців гірських районів Закарпаття виступили "Нацкорпус Закарпаття" та керівники органів місцевого самоврядування Міжгірщини - голови Міжгірської районної ради Василь Щур та Пилипецької сільської ради Василь Готра.

Позивач, представник ГО "Неосфера" адвокат Наталія Майстренко консолідовано з людьми просять суд захистити їх екологічні права на безпечне довкілля та вберегти Боржаву від брутального нищення внаслідок гігантської забудови ВЕС, яке принесе непоправної шкоди природі, фауні та екосфері наших Карпат.

Як стало тілько відомо, на жаль, Феміда залишилася глухою і сліпою до людських проблем і відмовила громадськості, однак її представники готують апеляцію і будуть й надалі захищати перлину Карпат від бездушного руйнування.

58 просмотров0 комментариев

Comments


bottom of page