top of page
Поиск
  • Фото автораiladzhun

Вдалий виступ українських клубів у Лізі Європи



У червер 25 жовтня відбулися матчі 3-го туру серед футбольних команд у Лізі Європи. У ньому взяли й два наших клуби: "Динамо" Київ та "Ворскла" Полтава. Про виступи наших повпредів невеликий огляд.


ПЕРЕМОГА, ЩО ДАЛА ВІДРОДИЛА НАДІЮ



У поєдинку з азербайджанським "Карабахом" полтавські футболісти не скривали, щзо будуть грати на перемогу. Хоча сам матч виявився досить важким. Вже на початку зустрічі господарі поля взяли м'яч під контроль й одразу стали йти в атаки. Українські футболісти перекривали вільні зони й азербайджанцям не вдавалося пройти щільний захист. Однак контратакуюча гра у наших футболістів в першому таймі явно не клеїлася. Перейшовши середину поля полтавчани втрачали м'яча й змушені були повертатися в захист. 1 тайм завершився без забитих голів. Вочевидь після такої невиразної гри в атаці Василь Сачко мав серйозну розмову з командою. Крім того, на заміну вийшов бразилець Карека, який значно посилив атакувальний потенціал "Ворскли". Вже на початку другого тайма він розігнав атаку, котра завершилася голом. Удар Кулача вийшов дещо несподіваним для голкіпера господарів і від його рук влетів у сітку воріт. У заключні 20 хвилин господарі поля пішли на штурм воріт опонента, але зрівняти рахунок не вдалося. В одному з моментів футболіст "Карабаху" з 5 метрів против повз ворота. Отож полтавчани здобувають першу перемогу в груповому турнірі.


КИЯНИ У МЕНШОСТІ ЗДОБУЛИ ПЕРЕМОГУ НАД ФРАНЦУЗАМИ



Читаючи відгуки французьких болільників відчувалося, що вони очікували лише перемогу своєї команди. Навіть відчувалася й недооцінка динамівців. Крім травмованих нападників Беседіна та Русина ради поповнив ще й лідер команди Циганков. Та вже на початку зустрічі "Динамо" дало зрозуміти, що не збирається відсиджуватися в обороні. Протягом кількох хвилин обидві команди мали можливість відкрити рахунок. І якщо"Ренн" мав навімомент, то Морозюк потрапив у перекладину воріт із вбивчої позиції. Гра вийшла досить динамічною. Чергова атака киян стала результативною. Віталій Буяльський прорвавшись до лівому флангу видав пас у центр, де Гармаш пропустив, а Кендзьора з льоту направив м'яча в "дев'ятку". Після порушення правил поблизу штрафного майданчика "Ренн" зміг зрівняти рахунок. Не надто складний удар не зміг спіймати Бойко і круглий пролетів йому під руку. на перерву команди пішли з результативною нічиєю.

У другому таймі ініціативу перехопив "Ренн", який став набагато частіше атакувати, однак зламати оборону не вдавалося. Чудово грали Бурда та Миколенко. Крім цього кияни отримали й чимало жовтих карток. На 84 хвилині залишилися в меншості. За порушення правил Шепелєв побачив перед собою другу жовту картку, яка автоматично стала червоною. Здавалося б, після цього треба було відстояти нічию. Однак до честі "Динамо" на 89 хвилині вони зловили на контратаці суперника й Че Че, який вийшов на заміну віддав чудовий пас на Буяльського, який перекинув воротаря й м'яч опустився у ворота. До кінця матчу французи вже не змогли відігратися. Отож перша перемога киян в груповому турнірі дозволила їм вийти на друге місце.

Є сподівання, що перемоги українських клубів не останні в цьому турнірі. Отож бажаємо їм успіху.

6 просмотров0 комментариев

Comments


bottom of page