top of page
Поиск
  • Фото автораiladzhun

Генпрокурор запропонував вважати терактами напади на релігійні споруди



Напади на релігійні споруди несуть таку ж погрозу державі і суспільству, як і терористичні акти, заявив Юрій Луценко.

6 травня 2019 року генеральний прокурор України Юрій Луценко закликав вважати будь-які напади на релігійні та культові споруди терористичними актами, повідомило інтернет-видання «Цензор. Нет».

Такі напади загрожують державі, підкреслив Луценко.

«Нам необхідно увести кримінальну відповідальність за організації, які нав'язують і практикують мову міжнаціональної ворожнечі – її наразі немає. Ми повинні прирівняти будь-які напади на релігійні і культові споруди до терористичних актів, так як вони несуть таку ж погрозу державі і суспільному спокою», – сказав генпрокурор під час виступу на першій крупній межнародній єврейській конференції «Kyiv Jewish Forum».

В листопаді 2016 року Луценко знищив часовню УПЦ в споруді Генеральної прокуратури України. «Ця новина шокувала багатьох. За наказом Юрія Луценка був знищений православний храм, який знаходився в споруді Генеральної прокуратури», – прокоментував те, що трапилося тоді співробітник ГПУ. За наказом генпрокурора приміщення,де раніше був православний храм, віддали під... рабочі кабинети співробітникам управління з менародного співробітництва.


9 просмотров0 комментариев

Comments


bottom of page