top of page
Поиск
  • Фото автораiladzhun

День Перемоги, як символ подяки Богу



День Перемоги... Для молодого покоління це стало просто словосполученням, яке втратило для них смислове навантаження. А тих, хто пройшов крізь пекло війни залишилося одиниці. Для них це більше ніж просто свято. Кожен із цих легендарних героїв не може без сліз не пригадати всі жахи боїв, які довелося пережити. 9 травня нерідко ветеранів Великої Вітчизняної війни запрошують на "фронтові" 100 грамів та для того, щоби їм виразити слова подяки.

Однак один з фронтовиків після завершення війни завжди на День Перемоги йшов у Церкву, де тремтячою рукою ставив свічечку і возносив вдячні молитви до Бога...

Того дня, його ще зовсім молодого бійця, який партизанив, переховували під ліжком у хаті. біля нього був ще один поранений боєць. За кілька хвилин у кімнату зайшли гестапівці, які стали нишпорити повсюди. "Живий в помочі Вишнього"... саме цей, 90 псалом, який йому на прощання дала його матуся, хлопець став читати подумки, ледь ворушачи губами. Молився настільки гаряче до Творця, що здавалося, ця молитва йшла від серця прямо до Господа і з ним молиться весь Всесвіт. Коли німці глянули під ліжко, то помітили... пораненого товариша, якого витягли, а молодий боєць, який молився і був навіть ближче, став для них непомітний. З цим псалмом він пройшов усі бої і залишився цілий і неушкоджений. Він зрозумів, його життя в руках Бога.

І цього святкового дня ветеран також пішов у храм, поставив свічку й щиро прочитав "Живий в помочі Вишнього". Це для нього стало найкращим святкуванням з Тим, хто зберіг йому життя в горнилі страшної війни.

Голова Пилипецької сільської ради Василь Готра вітає усіх краян з Днем Перемоги та бажає лише мирного неба над головою, ясного сонця, здоров'я та Божої благодаті.

5 просмотров0 комментариев

Comments


bottom of page