top of page
Поиск
  • Фото автораiladzhun

Епіфаній підписав указ, яким визнає недійсними документи УПЦ КП після 30 січня



Предстоятель ПЦУ Епіфаній підписав указ, у якому документи УПЦ КП після 30 січня визнаються недійсними. Про це повідомляє прес-центр ПЦУ.

"Будь-які документи і розпорядження від імені релігійного об’єднання УПЦ КП, яке припинило свою діяльність, видані після 30 січня 2019 р., є не дійсними, і не підлягають виконанню в Українській Православній Церкві (Православній Церкві України)", - йдеться в указі Епіфанія.

Після того, як "почесний патріарх" Православної церкви України Філарет заявив незгоду з діями очільника церкви Епіфанія, синод "священиків" зібрався для обговорення і врегулювання конфлікту. Філарет стверджує, що при переговорах про створення Єдиної помісної православної української церкви президент Петро Порошенко вмовив його зняти свою кандидатуру на предстоятеля, але пообіцяв негласне керівництво.Тепер Філарет каже, що домовленості порушено та критикує дії Епіфанія. 24 травня Епіфаній заявив, що на синоді ПЦУ Філарет не захотів висловлювати йому підтримку.

І тут в цій каші можемо бути вдячні Богу, що УПЦ показала свою вірність Христу, а не кинулася ділити трон сумнівної структури.

9 просмотров0 комментариев

Comentários


bottom of page