top of page
Поиск
  • Фото автораiladzhun

Моральне фіаско або провальний сезон Динамо



Писати свої враження про матч Ліги Європи, де Динамо Київ грало проти чеського Яблонця на гарячу голову не хотілося. Зарубіжну команду, практично, до цієї зустрічі ніхто не знав. Бо ж вона явно не топова. Головний гравець Томаш Хюбшман, якому вже йде 37 рік. Надто багато емоцій було. Тому вирішив проаналізувати цей матч трохи пізніше. Хоча описувати весь матч не варто, бо ті, хто бачив, мабуть не раз хапалися у відчаї за голову.

Враження від футбольного поєдинку були двоякі. У перші 20 хвилин Динамо було лідером на полі, показало свій потенціал і вже на 15 хвилині вело 0:2. Здавалося б, варто взяти м’яч під свій контроль і проводити різноманітні комбінації граючи в своє задоволення, довівши рахунок до розгромного. На жаль цього не сталося. Вже у першому таймі після двох голів кияни збавили темп і віддали ініціативу супернику. Гол, який забили господарі виглядав логічним. Знаючи, що у чехів сильною стороною є стандарти, динамівці чомусь не розібрали суперника під час виконання кутового. Удар після подачі не зміг відбити Денис Бойко, а підстрахувати його не було кому. То ж на перерву вже йшли за рахунку 1:2. Хоча все ще на користь киян. Другий тайм був просто жахливий. Тактика Хацкевича мабуть заключається у «бий-біжи», яку вже напам’ять вивчили всі суперники. Вибачте, але де нестандартні рішення, різноманітні комбінації, вливання свіжих сил, щоби посилити натиск і відвернути гру від своїх воріт? Цього просто не було. Моментами кияни виглядали дворовою командою.

Тепер про склад киян. Побачивши в старті Сидорчука, Гармаша зрозумів, що центр поля просто провалиться. Хто пригадає, щоби ця зв’язка контролювала центр поля й не давала супернику розвернутися. Коли могла потужно грати аж до самого кінця поєдинку. Важко сказати, що знайшов тренерський штаб у Сидорчукові, але на сьогодні він нагадує бліду тінь того гравця, який був колись. По Гармашу теж багато питань, але йому можна віддати належне за бійцівські якості й забитий гол. А от із контролем суперника, то тут даруйте. Бо ті обрізки, які були в Гармаша, були занадто грубими. Тому логічно напрошувалася заміна обох названих гравців. Коли на післяматчевій прес-конференції Олександр Хацкевич сказав, що нема ким підсилити атаку, то такою заявою він відверто здивував. Згадаймо минулий тур УПЛ. Той же Дуелунд досить непогано контролював гру і забив чудовий гол у ворота Арсенала. Невже датський гравець не зміг би підсилити гру в атаці? Я думаю, що так. Є молодий Микола Шапаренко, який незважаючи на молоді роки уміє вміло контролювати м’яч і є досить продуктивним в атаці. До того ж він уміє чіплятися за сферу й тримати оборону. А ЧеЧе навіть не потрапив у заявку. Тому така заявка тренера, що немає ким підсилити атаку виглядає щонайменше лукавою.

Можна пригадати матч минулорічної давності, коли Динамо грало на виїзді з Партизаном. Варто сказати, що ця команда значно сильніше чехів. І програючи в першому таймі 0:2, тренерський штаб після перерви одразу зробив дві заміни, випустивши двох гравців атакуючого плану. І це чудово спрацювало. Малюнок гри змінився і був результат: три голи в другому таймі і повний контроль м’яча був за динамівцями. Чому вчасно не провели заміни в цьому матчі, випустивши лише одного Шепелєва? Для мене залишається загадкою. Після цього матчу в мене особисто виникли сумніви щодо того, що Динамо може вийти з групи. Давайте проаналізуємо. Французький «Ренн» вивчивши тактику киян, має всі шанси їх обіграти. Відтак гра на виїзді з Астаною і в дома з Яблунцем. І на сьогодні третє місце виглядає скоріше закономірністю, ніж випадковістю з такою якістю гри. Замітьте, це далеко не топові суперники. Наразі тут справа навіть не тільки в нічиї, але й у бездарній грі Динамо. Бо таку команду як Яблунець, кияни провинні проходити на одному диханні.

Що далі? Знову кволі виправдання тренерського штабу про слабу реалізацію і якісь пошуки причин без належного аналізу. У тренерського штабу немає різноманітності тактики, стратегії, нестандартного мислення і прорахунку гри наперед. Можливо ці програші й падіння дадуть поштовх для президента клубу знайти мислячого тренера, який поставить гру команди й Динамо знову стане грізним як колись. Бо коментарі гравців та тренерів Астани і Яблунця було просто соромно читати.

7 просмотров0 комментариев

Comments


bottom of page