top of page
Поиск
  • Фото автораiladzhun

Перемога та поразки українських команд у єврокубках


Цьогоріч виступ на європейській арені дається нашим командам з чималими труднощами. Причому наші гранди втрачали очки тоді, коли вже були за крок до перемоги. Згадати виступ гірників з Ліоном, де виграючи 2:0 у другому таймі втратили перемогу. У двох матчах кияни також втрачали перемогу з ненайсильнішими суперниками. "Ворскла" на останніх хвилинах втратила не лише перемогу, але й нічию. Якщо порахувати, то до рейтингової копилки могло піти значно більше очок.



Але повернемося до 4 туру єврокубків.

"Шахтар", котрий грав у гостях з "Манчестер сіті" хотяв замахнутися на перемогу. Хоча, варто сказати, що експерти прогнозували, що навіть нічия для нашої команди буде чудовим результатом. І хоча у стартовому складі вийшов Тайсон, однак через травму не зміг зіграти ще один лідер команди Марлос. Вже з перших хвилин "Манчестер сіті" розпочав тиск на ворота суперника. Гірники змогли протриматися 13 хвилин. Відтак Марез борючись з трьома захисниками спокійно віддав нас на Давида Сільву, який спокійно переправив сферу у ворота. Ракицький, який повинен був закрити центр був тут радше глядачем. наступний гол викликав здивування навіть у Гвардіоли. Стерлінг зачепившись ногою в газон рухнув на землю. Однак угорський рефері Віктор Кашшаї з невідомих причин вказав на точку хоча Матвієнко навіть не торкнувся нападника. До слова, цей епізод став розмовою у всьому футбольному світі. І, схоже, що прискорив введення системи ВАР у єврокубках. Постає логічне запитання: чому угорець так судить проти українських клубів? Пенальті впевнено реалізував Жезус. Потуги Шахтаря проводити контратаки великого успіху не приносили. Тайсон пробував проходити по кілька опонентів, однак не знаходив підтримки партнерів. У другому таймі господарі забили ще чотири м'ячі. У двох випадках гості просто обрізалися. Отож 6:0 на користь господарів. У гірників залишаються теоретичні шанси на вихід у плей-оф, але потрібно обидва матчі вигравати. До слова, це найкрупніша поразка Пауло Фонсеки в єврокубках.



"Динамо" приймало французький "Ренн". Схоже, що кияни добре усвідомлювали, що з такої групи вони просто зобов'язані виходити. І хоча французи сподівалися хоча б на нічию, однак вже протягом першого тайму стало зрозуміло, що з такою грою їм буде щось важко здобути. Хотілося б відзначити тактичну грамотність тренерського штабу цього разу. Гармаш не потрапив у заявку, а Сидорчук розпочав матч з лави запасних. Оскільки Піварич отримав травму, то замість нього на цей фланг захисту вийшов Миколенко. Молоді футболісти виступили з "вогником". Шапаренко у центрі поля був таким собі диспетчером і не давав опонентам прориватися до штрафного майданчика. А гол "визрів" на 13 хвилині. Циганков подаючи кутовий знайшов у штрафній Вербича, який головою переправив м'яч у ворота. Варто відзначити й гру Дениса Бойко, який цього разу показав надійну гру, відбивши кілька небезпечних ударів. На перерву команди пішли за рахунку 1:0 на користь "Динамо". Другий тайм французи спробували додати у грі, але кияни перекрили вільні зони й самі проводили значно небезпечніші контратаки. І якщо Сідклей не зміг порапити у, практично, порожні ворота, то Миколенко під час штрафного вибіг на подачу й переправив круглого у ворота. Такий поворот подій окрилив наших футболістів, які знову тиснули на "Ренн". І швидкість і дриблінг були значно кращі в української команди. Третій гол визрівав. І його організували знову ж таки молоді футболісти. Пас на Шапаренка спробував перервати французький захисник, але молодий динамівець виборов м'яч і пройшовши й штрафний майданчик красиво відправив круглого в дальній кут. Голкіпер був безсилий врятувати команду. Лише на передостанній хвилині матчу "Ренн" відіграв один гол. Однак це не врятувало його від поразки. "Динамо" цього разу показало справді хорошу гру. Хочеться, щоби ця тенденція продовжувалася. Французька преса жорстко розкритикувала свою команду за таку гру. Віталій Миколенко потрапив у символічну збірну Ліги Європи.



Полтавська "Ворскла" приймала "Карабах". І якщо в гостях полтавчани здобули перемогу, то вдома тим більше повинні бути претендувати на успіх. на жаль, цього не сталося. Мабуть про гру краще не писати, оскільки вона вийшла нудною. Можливо б матч так і залишився з рахунком 0:0, але на 13 хвилині Артур допустив грубу помилку, віддаючи пас в нікуди і сферу підхопив опонент. Шуст, намагаючись врятувати ситуацію, спробував вибити м'яч і зачепив гравця гостей. Суддя вказав на точку. "Карабах" чітко реалізував пенальті. Матч так і завершився з рахунком 0:1. Тепер у полтавчан є лише теоретичні шанси на вихід у плей-оф.


Сподіваємося, що наступні матчі для українських команд будуть більш вдалими.

3 просмотра0 комментариев

Comentários


bottom of page