top of page
Поиск
  • Фото автораiladzhun

Пророцтва старця Лаврентія Чернігівського



Про регілійну ситуацію на Україні не говорить хіба що лінивий. Але мало хто звертається з цього приводу до Святого Письма, до вчення святих отців. Лаврентій Черніговський жив у 50-роки 20 століття. Однак духоносному старцеві Господь відкрив дуже багато. Він, до слова, розповів і про розкол, який буде у нашій державі. Цитуємо його пророцтва.

Доживете до антихриста!

Ігуменя Домницької обителі із двома келійницями зайшли до панотця батькові Лаврентієві на чай. А за обідом він сказав:

- Ми з тобою, матінка ігуменя, не доживемо до антихриста, а ці твої келійниці доживуть!

Це було в 1948 році. Обидві черниці були 1923 року народження. Розповіла черниця Н.

Мені потрібно бачити

Коли отець Лаврентій сідав за стіл обідати, то, очікуючи всіх, говорив:

- Я їсти не хочу, а мені треба бачити вас всіх, так поговорити, що всіх вас очікує.

Потім сам плакав і говорив:

- Якби ви знали, що чекає людей і що всім нам має бути! Якби ви знали, як мучаться люди в пеклі!

Так як торохне!

Отець Лаврентій говорив:

- Не дивуєтеся, коли почуєте, що в храмах хто як молиться. Як у золотих шапках скажуть псалтир не читати, та Господь потерпить-потерпить так як торохне! Друге пришестя недалеко вже!

Записано зі слів сестри М.

Врятуються деякі

Преподобний батько Лаврентій Чернігівський неодноразово повторював, що в пекло йдуть сті-льки душ, як люди з храму у свято, а в рай, як люди в храм у будній день. Панотець часто сидів і пла-кав: жалів людей, які гинуть.

- Скільки ж людей набито в пеклі, немов у бочку оселедця, - говорив старець Лаврентій. Чада його втішали, а він відповідав крізь сльози:

- Ви не бачите. А якби побачили, то як би пожаліли! А останнім часом пекло наповниться юнаками.

Жахливий час

- Незадовго до воцаріння антихриста й закриті храми будуть ремонтувати, обладнати не тіль-ки зовні, але й усередині. Будуть золотити купола як храмів, так і дзвіниць, а коли закінчать головний, то наступить час воцаріння антихриста. Моліться, щоб Господь продовжив нам цей час для зміцнення: страшне очікує нас час. Ремонти храмів будуть тривати до самого коронування антихриста, і в нас благоліпність буде небувале, - говорив старець Лаврентій Чернігівський.

- Бачите, як все це підступно готується? - продовжував зі слізьми наставник. - Всі храми бу-дуть у найбільшій благоліпності, як ніколи, а ходити в ті храми не можна буде, тому що там не буде приноситися Безкровна Жертва Ісуса Христа. Зрозумійте: церкви будуть, але православному хрис-тиянинові не можна буде їх відвідувати, тому що там буде все "сатанинське збіговисько" (Апок. 2;9)! Ще раз повторюю, що ходити в ті храми не можна буде: благодаті в них не буде!

Преподобний про антихриста

- Антихрист буде коронуватися як цар в Ієрусалимському чудовому відновленому храмі за учас-тю російського духівництва й Патріарха. Буде вільний в'їзд і виїзд із Єрусалима для всякої людини, але тоді вже старайтеся й не їздити, тому що все буде зроблено, щоб "спокусити" (Мф. 24;24)! Він буде сильно навчений всім сатанинським хитростям і буде робити знамення фальшиві. Його буде чути й бачити увесь світ. Своїх людей він буде "штампувати" печаткою сатани, буде ненавидіти правосла-вну Росію, - говорив про майбутнє преподобний старець Лаврентій Чернігівський.

Не потрібно боятися

Одному диякону, що зараз ще живий, але вже старий, духівник Лаврентій прямо сказав:

- Ти доживеш до часу, коли буде антихрист! Не бійся, а говори всім, що це - він, і не потрібно боятися! Буде війна, і де вона пройде, там людей не буде! А перед тим Господь пошле слабким людям невеликі хвороби й вони вмруть, а при антихристі смерті вже не буде. Третя всесвітня війна буде вже не для покаяння, а для винищування. А найсильніших Господь залишить для зустрічі з ним.

Головний "миротворець"

Преподобний старець Лаврентій Чернігівський часто говорив про антихриста:

- Прийде час, коли будуть битися-битися й почнеться війна всесвітня. А в самий розпал ска-жуть: давай оберемо собі одного царя на весь всесвіт. І оберуть! Антихриста будуть обирати як всесвітнього царя й головного "миротворця" на землі. Треба уважно слухати, потрібно бути обереж-ним! Як тільки будуть голосувати за одного в усьому світі, знайте, що це вже він самий і що голосу-вати не можна.

Про особу антихриста на святому місці

- Блаженний людина, що не побажає і не буде бачити богомерзкої особи антихриста. Хто його буде бачити й чути богохульну його мову з обіцянкою всіх земних благ, ті спокусяться й підуть йому назустріч із поклонінням. І разом з ним вони загинуть для вічного життя, будуть горіти у вічному вогні!

Ми запитали преподобного: "Як це буде?" І він відповів нам зі слізьми:

- На святому місці буде стояти мерзенність запустіння й показувати кепських звабників миру, які будуть обманювати людей, що відступили від Бога, і творити фальшиві чудеса. І після них з'яв-иться антихрист! Увесь світ його побачить зразу.

На питання: "Де на святому місці, у церкві?" преподобний Лаврентій сказав:

- Не в церкві, а в нас у будинку! Раніше в куті стояв стіл зі святими іконами, а тоді будуть сто-яти звабливі прилади для приваблювання людей. Багато відступивши від Істини скажуть: нам потрі-бно дивитися й слухати новини. От у новинах і з'явиться антихрист, і вони приймуть його.



6 просмотров0 комментариев

Comments


bottom of page