top of page
Поиск
  • Фото автораiladzhun

Піст і політика



Як не дивно, але виборчі президентські перегони завжди припадають у піст. Причому у великий пасхальний піст, коли в перший тиждень у ченців мовчання. Інша річ у мирян: виборча істерія охоплює чи не все супільство. Як правило, народ розподіляється на кілька таборів. І добре було б, якщо би кожен з агітаторів просто показував переваги свого кандидата, при цьому не принижував інших. На жаль, у нас культура спілкування знаходиться на вкрай низькому рівні.

Другий тур президентської кампанії викликав у людей стільки пристрастей, що їх би вистачило на кілька років. І при цьому, Свята Церква закликає позбавлятися пристрастей, судити тільки себе і свій гріх, не судити блоижнього. На жаль, це правило у нас просто відкинули. Скільки бруду довелося почути від прихильників поки що діючого гаранта, це просто жах. І ким тільки не обзивали Зеленського: наркоман, запроданець. двно те, що цьому ніде не знайшли підтвердження, але тим не менше. Для чого так було поступати. За кожне сказане слово ми понесемо відповідальність у Судний день. Те, що він буде, можна вірити чи ні, але він буде. Тим більше, коли слова у гніві сказані в піст. Хто би не був президентом, але ми всі залишаємося тут і нам далі потрібно дивитися один одному в очі, спілкуватися... А як після таких образ можна мати добрі стосунки?

Думається, що не було б помилкою просто стати, помолитися, щоби нашій владі Господь дав розум і мудрість. І згадати слова з Отче наш: да буде воля Твоя...

Якщо ми не виметемо бруд зі своєї душі, то жоден президент нам не допоможе.


7 просмотров0 комментариев

Comments


bottom of page