top of page
Поиск
  • Фото автораiladzhun

ТОП 8: продукти, очищають організм


Здрастуйте, дорогі читачі. Ви ніколи не замислювалися про те, які продукти очищають наш організм. Вживаючи різноманітну їжу ми іноді забуваємо про прості, але дуже корисні продукти. Про шлаки і токсини чули дуже багато. Але мало хто реально представляє, що ж це таке насправді. А між тим, це не абстрактне поняття, а цілком конкретне. Не вникаючи в подробиці біохімії і медицини, можна сказати, що шлаки і токсини — речовини, які накопичуються в організмі в процесі його життєдіяльності і погіршують його фізіологічний стан.

При цьому, шлаки, по більшій частині, скупчуються в товстому кишечнику, а токсини більш рівномірно розподіляються по всьому організму, концентруючись в особливо великих кількостях в м'язових тканинах і «подорожуючи» по крові руслу.

У організму є свої природні методи захисту від «забруднення». Якщо розглядати скупчення шлаків в кишечнику, то це — його активна перистальтика.

В результаті специфічних скорочень, кишечник виштовхує шлаки назовні, і як результат вони виводяться природним шляхом.

Токсини нейтралізуються і виводяться з організму ще більш активно. В цьому процесі бере участь печінка, м'язи, потові залози.

Вони ефективно працюють довгі роки, забезпечуючи тіла «кришталеву» внутрішню чистоту, але з природним старінням організму, він вже не так добре справляється з цією роботою.

Продукти очищають організм

Концентрація токсинів і об'ємна маса шлаків можуть зростати, перевищуючи допустимі норми і провокуючи все що випливають з цього негативні наслідки.

Це може відбуватися набагато раніше, при впливі певних факторів:

  • малорухливий спосіб життя

  • неправильний режим харчування і розбалансований раціон, в якому переважають шкідливі продукти

  • незадовільна екологічна обстановка

  • шкідливі звички і так далі

В такому випадку, організму потрібно допомогти. Перше, що необхідно зробити — виключити вплив негативних факторів настільки, наскільки це можливо.

Друге — підтримати його зсередини. Правильне харчування допоможе в цьому. Слід знати, що існують продукти, очищають організм, які можуть не тільки не завдавати шкоди нашому організму, а й дуже ефективно очищати його.

І не тільки від токсинів зі шлаками, а і від патогенних мікроорганізмів і навіть паразитів. Про них і поговоримо далі.

1. Часник

Цей овоч — поза конкуренцією по своїй корисності для всього організму в принципі. У тому числі — і для його очищення.

Часник є потужним антибактеріальним продуктом (знищує навіть туберкульозну паличку і хелікобактер!), протипаразитарний (особливо дієвий по відношенню до тих видів паразитів, які живуть в шлунково-кишковому тракті).

Плюс до цього, часник сприяє нормалізації рівня холестерину в крові і виявляє виражену противотромботическое вплив.

2. Селера

Дуже корисний для організму селера, а особливо багатий вітамінами корінь селери. Це ефективний діуретик. Допомагає виводити з організму сечову кислоту, очищає кровоносне русло і саму кров.

Оздоровлює щитовидну залозу, за рахунок чого стабілізується гормональний фон організму, і він може працювати більш злагоджено, що прямо пропорційно впливає і на діяльність природних механізмів його очищення.

Селера найкраще вживати у вигляді морсу, соку, або ж додавати в салат.

3. Цибуля ріпчаста

Знищує грибки, патогенні бактерії і віруси. Сприяє нейтралізації і виведення токсинів. Покращує травлення і перистальтику кишечника.

Лук, так само, як і часник, має протипаразитарної активністю, але вона виражена менш яскраво.

Краще всього цибулю включати в раціон у свіжому вигляді, наприклад, додаючи його в салат.

4. Журавлина

Сприяє розчиненню дрібних тромбів і перешкоджає їх утворенню. Виступає в ролі антибіотика, проявляючи при цьому і неабиякі противірусні можливості.

Журавлина дуже добре справляється з важко виліковними, за допомогою традиційних способів, інфекції сечовивідних каналів.

Краще вживати свіжу журавлину, але навіть при термічній обробці вона зберігає більшу частину своїх корисних властивостей.

5. Капуста білокачанна

- Виводить токсини і навіть важкі метали. Бере активну участь у синтезі вітамінів.

Оновлює кишечник і нормалізує складу його мікрофлори на користь корисних бактерій.

Капуста, приготована за методом закваски, знаходиться поза конкуренцією з іншими овочами, обробленими таким же кулінарним способом.

Але в цілях очищення та оздоровлення організму, можна вживати і капустяний сік, і свіжу капусту, варену.

6. Авокадо

Мега корисний овоч. Хто не знає: він відноситься саме до овочів, а не до фруктів (як багато хто помилково звикли вважати). Авокадо допомагає налаштувати травлення, і це у нього виходить зробити дуже швидко.

Він блокує, а потім — допомагає вивести, канцерогенні речовини. Нормалізує рівень шкідливого холестерину в крові.

Корисніше всього авокадо в свіжому вигляді, але навіть його масло володіє певними цілющими властивостями, у плані очищення організму.

7. Буряк

Потрапляючи в кишечник, вона геть знищує гнильні бактерії в ньому. У цьому вона перевершує навіть часник, по ефективності.

Відома, як дієвий засіб проти грипу. Зміцнює імунну систему. Бореться з золотистим стафілококом і навіть з дизентерією.

Найбільш цінується в свіжому вигляді, а також буряковий сік, але буряк можна і варити.

8. Яблука

Яблука — це продукти, які очищають організм. Одне з улюблених і широкодоступних, а ще — надзвичайно корисних ласощів. У них дуже високий вміст клітковини. А це — саме те, що потрібно, для ефективної очищення кишечника від зайвої зашлакованості.

Яблука виводять токсини. Зміцнюють імунітет, завдяки чому він більш оперативно знищує будь-які патогенні мікроорганізми.

Яблучний сік, морс, свіжі фрукти і навіть запечені — все це дуже і дуже корисно.

Не нехтуйте включенням цих продуктів в свій раціон, і ви завжди будете бадьорими, здоровими і у відмінному настрої!

1 просмотр0 комментариев

Comments


bottom of page