top of page
Поиск
  • Фото автораiladzhun

Турецька православна церква вимагає судити Вселенського Патріарха


В прокуратуру Стамбула направлено позов з вимогою порушити кримінальну справу стосовно Константинопольського Вселенського патріархату.

Позивачем виступила Патріархія Турецької Православної Церкви, – повідомляє Перший Козацький.

“Політична діяльність глави Константинопольського патріархату і членів синоду виходить за рамки релігійних обов’язків, порушує “Лозаннську угоду” (від 1923 року), згідно з якою він (патріарх) був залишений в Туреччині для задоволення релігійних потреб проживаючих в Стамбулі та на островах в Мармуровому морі представників грецької меншини “, – зазначив офіційний представник Церкви Севгі Еренерол.

За його словами, Фанар порушив чинні турецькі закони та зробив “підбурливі дії”, які можуть потягти за собою конфлікт між Росією та Україною.

“Глава Константинопольського Патріархату Дімітріос Архондоніс Варфоломій звинувачується в скоєнні злочинів, передбачених Кримінальним кодексом Туреччини: підбурливі дії, спрямовані на розпалювання ненависті й ворожнечі; недбалість при виконанні рел

ігійних обов’язків; підбурювання держави до війни”, – сказав Еренерол.

Відзначимо, що Турецька Православна Церква є неканонічною церквою, що має офіційне визнання турецького уряду. У 1926 уряд Туреччини намагалося створити “національну” православну церкву, не пов’язану з грецьким православ’ям. Невелика Церква існує досі й навіть має дві громади за межами Туреччини. Світове Православ’я не визнає цей рух через канонічне порушення, аж до одруженого єпископату. Керівництво церквою передається патріархом «татом» у спадок – від батька до сина.

7 просмотров0 комментариев

Comentarios


bottom of page