top of page
Поиск
  • Фото автораiladzhun

Фіаско "Динамо" в єврокубках як криза українського футболу



Попри заяви Хацкевича і деяких гравців про рішучий бій англійському гранду домашня гра ще більше розчарувала болільників. Так, цей одна з топ-команд АПЛ. Так, там підбір гравців екстра-класу. Але ж не гроші грають у футбол, а живі люди. Для прикладуц чеська "Славія" також грала проти іспанської "Севільї". Хіба чехів назвеш фаворитами в цій зустрічі? Хіба іспанці слабаки. А порівняти їх чемпіонати можна? Тим не менше, "Славія" проявила характер і в додатковий час вирвала перемогу 4:3, вийшовши в четвертьфінал ліги Європи.

Інша річ "Динамо". Схоже на те, що кияни вже самі не вірили в камбек. А це значить дуже багато. Хоча столичні футболісти обіцяли показати іншу гру з іменитим суперником.

Вже перші десять хвилин гри показали, що тренерський штаб зовсім не провів роботу над помилками, які були в першому матчі. Більше того, замість пресингу суперника динамівці діяли якось сумбурно. Відтак стандарти, які є зброєю гостей з туманного Альбіону і відіграли свою роль. Важко сказати, як діяли захисники під час виконання кутового, але кілька киян не змогли утримати Жиру, який з кількох метрів розстріляв ворота Бойка. 0:1. І що? "Динамо" кинулося відіграватися? Та ні, знову гра в тому ж ключі: намагання відібрати м'яч від суперника і на чужій половині поля його втрачали. Протягом першої половини зустрічі круглий ще двічі побував у воротах госопдарів поля.

У другому таймі динамівці спробували зробити тиск на ворота суперника. Найкращий момент за всю зустріч мав Сидорчук, однак капітан спочтаку з вигідної позиції влучив у воротаря, а потім у стійку воріт. Натомість гості залили ще два голи. 0:5 і 0:8 за результатами двох зустрічей. Розповідати щось про матч не хочеться, бо він проходив дуже однотипно.

Те, що молода команда вилетіла від англійського гранда це не є велика біда. Трагедія в іншому: кияни виглядали в обох зустрічах приреченими й були хлопчиками для биття. Куди поділася іскорка в очах гравців? Це психологічне налаштування тренерського штабу? Це зміна тактики гри, перебудова гравців. Так, не змогли допомогти ключові гравці: Соль, Вербич, Буяльський, Беседін... Але ж чому не випробувати молодих гравців таких як Цітіашвілі, Смирний, Алібеков? Ризик? Звичайно. Тим не менше вони саме могли б і вистрелити в таких поєдинках. Тим більше, що ці хлопці були темними конячками для гостей. Схоже, що тактичну гру "Динамо" вивчили вже всі суперники в Європі і тому столичним футболістам важко даються перемоги.

Хотілося б проаналізувати й причини такої важкої поразки. Про тактикудинамівців ми вже говорили. Відтак взяти рівень чемпіонату УПЛ. Те, що він має низький рівень це ще нічого не сказати. Адже боротьба за перше місце точиться лише між гірниками і киянами. Інші кілька команд змагаються за право потрапити в першу шістку. І навіть вивчивши гру динамівців українські команди не завжди можуть їй щось протиставити, бо не дозволяє рівень.

Куди поділися такі легенди як "Металіст", "Дніпро", "Чорноморець" (сучасних одеситів в рахунок не беремо), які складали серйозну конкуренцію у боротьбі за золоті медалі й інтрига була до останніх турів. І чому ФФУ вперто не бажає розширити УПЛ до 16 а то й до 18 команд. Невже у наших чиновників немає грошей на футбол? Важко повірити. Мабуть більше немає совісті. Адже створивши конкуренцію можна підвищити клас футболістів. ЩО маємо в підсумку. Прогнозотваний чемпіонат без інтриги, відтак знову надії на кращі виступи наших клубів на євроарені і на жаль, розбиті надії.



4 просмотра0 комментариев

Comments


bottom of page