top of page
Поиск
  • Фото автораiladzhun

Філарет: Допускаю розкол ПЦУ, але ми створимо Київський патріархат



Філарет вважає, що ПЦУ разділилося. І тому тепер його «задача, якк патріарха – зберегти Київський патріархат, створити українську церкву».

Православна Церква України розділилася, – заявив Філарет Денисенко в інтерв'ю телеканалу «1+1». І в ситуации, що виникла, «почеснний патріарх» вважає своею місією збереження Київського патриархату.

«Київський патріархат є, його не треба повертати, – відмітив «почесний патріарх» ПЦУ. – Є патріарх, а якщо є патріарх, то є й патріархат, є Київська патріархія. І тому він є і повинен бути. І прийде час, коли він буде визнаним. Впевнений на 100%».

При цьому він не виключає розколу в новоствореній церковній структурі, одна зі свого головного завдання – «зберегти Київський патріархат та українську Церкву» – Філарет  відступати не збирається.

«Допускаю розділення Церкви, але ми створимо єдину Церкву – Київський патріархат. Обов;язково», – резюмував Денисенко.

Однак виникає цілком логічне запитання: для чого в це сумнівне утворення, де немає не тільки духовної єдності, але й людського ставлення, намагалися втягнути Українську православну церкву, коли там всередині такий сир-бор, поділ за сфери впливу і крісла? Тим більше, якщо Епіфаній поминає патріарха Кирила, як і УПЦ? Чи не є це політичною грою тих, хто подібними реформами хоче під себе створити церкву, в якій немає Христа


4 просмотра0 комментариев

コメント


bottom of page