top of page
Поиск
  • Фото автораiladzhun

Хрестовий похід проти УПЦ на Закарпатті



Вивчаючи свого часу історію читали про ленніські часи, як захоплювалои храми, змушували пастирів переходити в обновленці, скидали хрести. Після того хотілося вірити, що така історія вже не повториться.

Як показали події, після отримання Томосу в Україні почав повторюватися той самий сценарій. Ті ж самі активісти-радикали, ті ж самі методи: погрози, цькування, залякування, перекручення фактів. Хоча варто згадати виступ гаранта, який стверджував, що ніхто нікого не заставлятиме нікуди переходити. "Я хочу застерегти окремих радикалів, які завтра підуть відбирати храми. Цього неможна робити. Ви храми відбираєте не у Москви, а в громади." - сказав Порошенко. (https://tsn.ua/ukrayina/poroshenko-zasterig-radikaliv-vid-zahoplennya-hramiv-moskovskogo-patriarhatu-1267974.html) На жаль, ці слова не знайшли свого підтвердження. Наче по команді «фас» радикально налаштовані націоналісти почали чинити шалений тиск на свіщеників УПЦ та вірян з вимогою переходити в ПЦУ. Свідченням цього є факт, який мав місце в в смт Ясіня на Рахівщині.

Як розповіли нашому виданню, у присілку Лопушанка в Ясіня 12 лютого вірники УПЦ 4 години молилися на морозі -5 градусів. 50 чоловік возносили свої молитви до Творця. Люди молилися біля храму з якого їх просто вигнали. У той час в захопленому храмі з ПЦУ було 25 чоловік. Після служби активісти-радикали на чолі з Володимиром Гиря прийшли до хати священика і погрожуючи, дали йому для виселення два тижні. Варто сказати, що у священика Сергія є троє неповнолітніх дітей, молодший з яких має всього 6 років. Сім’я священика офіційно прописана і вправно сплачує всі комунальні послуги. Чи не так робилося в ленінські часи? Хтось може сказати в чому різниця? Методі одні й ті ж. Юристи стверджують, що згідно закону України вони не вправі встановлювати терміни проживання священика в будинку.

Прикро те, що разом з т.зв. актістами радикалами коли захоплювали храм були священики ПЦУ: Володимир Лофердюк, котрий будучи священиком УПЦ продав виділену громаді ділянку і побудував власний особняк. До речі, після його переходу в ПЦУ його батьки і сестра відмовилися від нього. Інша особа – Анатолій Натолочний, який активно очолює захоплення храмів (цей горянин має особистий бізнес на перевалі Беркут) і до слова, що вже неодноразово одружений. Важко сказати, чим йому не вгодила канонічна церква, однак він постійно погрожує вірянам УПЦ. До слова, розповідають, що п. Гиря спалив автомобіль чоловікові, котрого приревнував до своєї дружини. Однак дивно, чому його не притягають до кримінальної відповідальності.

Ще один досить цікавий факт введення в оману людей, що роблять в ПЦУ: оголошення про перехід парафії в ПЦУ у мережі Інтеренет висвітлюють за 2 години раніше, аніж починаються збори. І знову тут фігурує активіст Гиря. Як нам повідомили, на УПЦ роблять шалений титск, але священики і віряни залишаються вірними матері церкві.

Виникає закономірне запитання до таких осіб, котрі прикриваючись патріотизмом займаються просто духовним знищенням: невже ви шановні вірите, що в захопленому вами храмі буде присутній Господь? Чому ви не доказуєте свою віру любов’ю і добрими справами, духовними вчинками, а натомість поступаєте, як розбійники?

Як сказав Господь, по їх ділам пізнаєте їх.

1 033 просмотра0 комментариев

Comments


bottom of page