top of page
Поиск
  • Фото автораiladzhun

Шалений камбек англійський клубів у Лізі чемпіонів



Що не кажіть, а футбол гра непередбачена, тим і красива. Після перших зустрічей більшість болільників прогнозувала фінал Барселона-Аякс. І що не кажіть, небезпідставно, У першій зустрічі каталонці в себе вдома розгромили Ліверпуль 3:0, а Аякс на виїзді здолав Тотенхем 0:1. І якби хтось сказав, що в фінал вийдуть обидві англійські команди, на нього б подивилися щонайменше скептично. Однак Барселона на виїзді не змогла втримати такий рахунок і поступилася в гостях з розгромним рахунком 0:4.

В іншому протистоянні також перевагу віддавали голландцям. В Тотенхема гру пропускав лідер атаки Кейн, до того ж у англійців була виснажлива гра. Інша річ, що Аякс міг собі дозволити зробити ротацію, щоби дати відпочити основним гравцям. До того ж комфортна перемога в гостях.

І хоча Тотенхем намагався взяти ініціативу з перших хвилин, однак перший тайм був за господарями. Спочатку де Лігт, а потім Зієш вразили ворота гостей. Були непогані моменти і в англійців, однак після удару Сона, круглого прийняла на себе стійка. Після першого тайму Тотенхем вже "горів" із загальним рахунком 3:0. Значить кінець? Можливо така думка й погубила аяксидів. На другий тайм гості вийшли просто заряджені й стали проводити гострі атаки, не даючи супернику атакувати. Пресинг на кожному метрі поля і господарі втратили свій стиль. Схоже, що на таке Аякс явно не чекав. На 54 хвилині бразилець Лукас Моура скоротив рахунок, влучним ударом відправивши сферу у ворота. А ще за 5 хвилин саме він зрівняв рахунок. Отож для господарів рахунок став досить хитким. І хоча Аякс пробував перехопити ініціативу й забити ще один гол, щоби зняти всі питання щодо переможця, однак у другому таймі Фортуна від них відвернулася. Після потужного удару Зієша, м'яч потрапив й штангу й відлетів у поле. Натомість Тотенхем просто завівся й став чинити просто шалений штурм на ворота суперника. Було видно, що аяксиди були втомлені й не встигали за швидкісними атками англійців. До основного часу рефері добавив ще 5 хвилин. на останній доданій хвилині гостра атака гостей завершилася голом. Відзначився хет-триком Моура. Остання атака Аякса успіху не принесла і суддя зафіксував виїзну перемогу гостей з туманного Альбіону.

Отож у фіналі зустрінуться дві англійські команди: Ліверпуль- Тотенхем. Схоже на те, що гра вийде бойовою, адже, як показали повторні матчі в обох командах є величезний потенціал.


1 просмотр0 комментариев

Comments


bottom of page