top of page
Поиск
  • Фото автораiladzhun

Як зробити смачну картоплю по-селянськи: рецепти та поради


Для багатьох сімей картопля є незамінним продуктом. З неї готують безліч перших і других страв. Різноманітні страви з такого звичного овоча — часті гості не тільки на буденному, але і на святковому столі. Одним з найбільш улюблених, цікавих і в той же час простих варіантів його приготування є картопля по-селянськи.

Це блюдо часто подається у багатьох ресторанах швидкого харчування і користується величезною популярністю. Дійсно, картоплю по-селянськи можна назвати ситним, калорійним і смачним продуктом, але ось корисним — навряд чи.

Вся справа в тому, що для його приготування в закладах громадського харчування практично завжди використовують різні харчові добавки, підсилювачі смаку. До того ж часто овоч смажать у фритюрі на несвіжій олії, що, звичайно ж, не може сприятливо позначитися на нашому здоров’ї і фігурі.

Щоб бути повністю впевненим у якості картоплі по-селянськи, відсутності шкідливих добавок, можна приготувати її самостійно у себе вдома. Слід зазначити, що зробити це нескладно. Сьогодні ми розповімо вам, як зробити смачну картоплю по-селянськи вдома і поділимося деякими правилами вибору продуктів і хитрощами приготування.

Підготовка продуктів

Кожна господиня знає: щоб страва вийшла смачною, для її приготування необхідно брати тільки якісні та свіжі продукти.

Для картоплі по-селянськи використовуйте молоді овочі, які ще не мають товстої скоринки. Зрілі плоди для цієї мети не підходять, так як мають товсту шкірку, яку необхідно зрізати. А головною родзинкою страви є саме тонка, ніжна і хрустка скоринка — шкірка на запеченій картоплі.

Зелених плям на коренеплодах також не повинно бути, оскільки вони є свідченням того, що овочі містять сильну отруту — соланін, який у великих кількостях негативно впливає на ЦНС.

Не слід також використовувати зовсім ранню картоплю, куплену в супермаркеті — в ній міститься величезна кількість пестицидів та стимуляторів росту, а тому нічого, крім шкоди, такі овочі не принесуть.

Щоб блюдо вийшло ароматним, використовуйте домашню рослинну олію високої якості. Якщо придбати її немає можливості, купуйте недезодоровану і неочищену, яка має характерний насичений колір і аромат.

2 просмотра0 комментариев

Comments


bottom of page